Hva er vel en romantisk middag uten dempet belysning? Ved å dimme lyset etter situasjon, skaper du den rette stemningen og øker trivselen. Samtidig sparer du både strøm og forlenger levetiden på lyskilden.

Dimmeren, stemningsskaper med miljøbonus

Med en dimmer kan du selv bestemme hvor mye lys du trenger avhengig av situasjonen. Enten du skal lese, se på TV eller har invitert gode venner i et middagsselskap.

Det finnes flere forskjellige dimmere å velge mellom. Alt fra den klassiske trykk/vri-dimmeren til touchdimmere med diskré lysdioder i front som indikerer lysnivået. Noen dimmere har lysminne som sørger for at lyset tennes på tilsvarende nivå som da det ble skrudd av. Det er praktisk og behagelig om natten, spesielt på barnerom og WC. Velg dimmer basert på ønsket betjening, belastning (W/VA) og type lyskilde (glødepærer, halogen, sparepærer eller LED). Dimming av LED kan by på problemer om du ikke bruker riktig dimmer.
Vi har dimmere som sørger for perfekt dimming av LED og alle andre dimbare lyskilder

Forslag til bruksområder: Soverom, bad, stuer, kjøkken m.m.

Bevegelsessensor, praktisk og besparende

For oss nordmenn, som er kjent for å la lyset stå på døgnet rundt, er bevegelsessensoren et ”must”. Bevegelsessensoren reagerer på varme og bevegelse fra kroppen din når du kommer inn i detekteringssonen, og tenner og slukker lyset i henhold til dette. Da unngår du at lys står på uten at noen er tilstede.

Har du hendene fulle, er bevegelsessensoren suveren. Med en bevegelsessensor i stedet for lysbryter i boden vil lyset tennes når du kommer inn, og slukkes etter at du har gått. Med justerbar tidsforsinkelse avgjør du hvor lenge lyset skal være tent etter at rommet er forlatt. Sensoren kan overstyres manuelt, og du bestemmer selv hvor mørkt det skal være i rommet før lyset skal tennes.
Les mer om bevegelsessensor PIR 180, 10A (SE41204)

Forslag til bruksområder: Walk-in garderobe, WC, vaskerom, entré, garasje, bod, loft m.m.

Smarthusbryteren, trådløs styring og scenarier

Smarthusbryter som lar deg skru alt lys av eller på med kun ett klikk

Tenk om du kunne skru av alt lys med ett trykk på lysbryteren, i stedet for å løpe rundt og skru av hver enkelt lampe. Tenk videre at du kunne plassere lysbryteren akkurat der du trenger den, uten å tenke på ledninger og hull i veggen.

Med Gira eNet kan du styre flere lyspunkter fra trådløse smarthusbrytere. Smarthusbrytere kan plasseres der du måtte ønske, de bygger lite ut fra veggen og finnes i forskjellige farger og materialer. Den trådløse smarthusbryteren gir deg full kontroll på lyset ditt. I tillegg til funksjoner som "Alt lys av/på" og dimming, kan du definere egne scenarier. Da er aldri stemningsbelysning som "Gjester", "Filmkveld" og "Natt" lenger enn ett trykk unna. Scenariene lager du enkelt selv, og de kan endres når som helst.

Forslag til plassering: Ved inngangsdør, ved seng, i stue, i kjeller og på kjøkkenet, eller andre sentrale steder hvor du ønsker enkel tilgang til smarthusbryterens geniale funksjon.

Behagelig nattlys med ledelys. Micro Matic Norge

Behagelig nattlys med ledelys

Ofte er det bare litt lys som skal til for å finne veien til badet uten å snuble, eller til foreldrenes seng hvis drømmen ble for skummel. Om natten føles dessuten vanlig lys som flomlys, og da er ledelys både smart og behagelig for øynene.

Ledelys i kombinasjon med stikkontakt har en lys-føler som tenner lyset kun når det er mørkt. Vanlig ledelys monteres i veggen og tennes og slukkes med vanlig lysbryter eller bevegelsesmelder. Ledelys egner seg godt f.eks. i trapper, på badet og i gang-arealer. Ledelys kan også være en fin interiørdetalj.

Fant du det du lette etter?