Komfyren er den største brannkilden i hjemmet, og kilde til nesten halvparten av brannvesenets utrykninger. Med komfyrvakt fra Micro Matic slås komfyren av automatisk før brannen oppstår.

Slik virker komfyrvakten

Komfyrvakten består av en sensor og en komfyrstikkontakt. Sensoren overvåker kokeplatene og utløser en alarm hvis den oppdager fare for brann. Om ingen reagerer på denne, gir den beskjed til komfyrstikkontakten om å kutte strømmen til komfyren / platetoppen. På denne måten avverges faresituasjonen før det blir så varmt at en brann oppstår.

Krav om komfyrvakt i nye elektriske anlegg

Siden 2010 har det vært et krav i installasjonsnormen NEK 400 at det skal installeres fastmontert komfyrvakt i alle nye elektriske anlegg på kjøkken. I eldre kjøkken er ikke komfyrvakt påbudt, men sterkt anbefalt.
Her kan du lese mer om krav til komfyrvakt.

Komfyrvakter fra Micro Matic

Micro Matics komfyrvakt, MicroSense, er svært fleksibel og kan benyttes i alle kjøkkenløsninger i private hjem. Den lekre trådløse sensoren måler kun 11 mm, og kan monteres på vegg, under ventilator eller i taket. Diskret fremtoning kombinert med tre fargevalg gjør MicroSense til et perfekt valg for den som vil kombinere høy sikkerhet, og gjennomtenkte interiørløsninger.

Fant du det du lette etter?