En bolig med KNX Smarthus er energieffektiv og trygg. Den forenkler hverdagen og gir deg høy komfort og stor fleksibilitet gjennom hele livsløpet. Valget er enkelt når du først blir kjent med mulighetene.

En KNX Smarthus-installasjon kan omfatte sensorer, varme, brytere, touchskjermer, lys, persienner og lyd

Grunnleggende skiller KNX Smarthuset seg fra en vanlig elektroinstallasjon ved at alle elektriske punkter i boligen kan styres fra ett sted. I stedet for tradisjonelle brytere på veggen benyttes smarthusbrytere og sensorer som styrer lys, lyd, solskjerming, varme etc, basert på scenarier,  satt opp ut i fra familiens preferanser og behov. 

Mye av verdien i et smarthus ligger i å ha gode scenarier som gir høy komfort, økt sikkerhet og lavere energiforbruk.

Et enkelt valg

Enkelt, brukervennlig og fleksibelt

Smarthusbrytere med ferdig innstillte scenarier, gjør at dine favorittsettinger for f.eks. lys, varme og solskjerming bare er et lite trykk unna. Samtidig er det lett justere innstillingene, både midlertidig og permanent. Sensorer og autmatikk sørger for at en rekke oppgaver også vil løse seg selv. Smarthuset kan betjenes via et brukervennlig grensesnitt på touchskjerm, smarttelefon, nettbrett eller PC. 

Smarthusinstallasjonen gir deg stor fleksibilitet i hele boligens levetid. Det er enkelt å bygge ut eller tilpasse systemet i takt med at økonomien og behovene dine endres. Foruten tilpasninger du selv kan gjøre, kan elektrikeren gjøre endringer over nettet slik at du slipper hjemmebesøk. Med smarttelefon eller PC vil du alltid kunne nå boligen for å endre eller kontrollere innstillinger, uansett hvor du befinner deg.

Bilde av KNX Smarthus tilgjengelig fra mobil, Micro Matic Norge

Energibesparende

Lys-, varme- og ventilasjonsanlegg jobber sammen for å spare strøm når du ikke bruker boligen, og opprettholde komforten når du er hjemme. Alle lys kan dimmes og sensorer kan sørge for at lyskilder både inne og ute kun står på ved behov. Er du bevisst på energiforbruket, sløser du mindre. Smarthuset kan gi deg god oversikt over forbruket i din bolig, helt ned til enkelte kontakter hvis du ønsker det.

Et tryggere hjem

Med alle sterkstrømsprodukter trygt samlet i et brannsikkert sikringsskap, er KNX i seg selv en løsning som anbefales av både brannvesen og forsikringsselskap. En rekke sikkerhetsfunksjoner kan også settes opp ved hjelp av scenarier. Når du forlater boligen og trykker på bortescenariet, er det godt å vite at alarmen blir aktivert, lyset slått av, og at strømmen til strykejern og andre elektriske apparater blir kuttet. Sensorer kan settes opp til å utløse scenarier automatisk, og på den måten være med på å redde liv og forebygge eller avverge skader på boligen.

Beskyttet mot uvedkommende 

KNX Smarthus kan styres via veggmontert skjerm. Bilde av Gira Client 19, Micro Matic Norge
  • Integrert adgangskontroll lar deg se hvem som ringer på, selv når du er borte
  • Nøkkelfrie låser gir full oversikt over hvem som tar seg inn i boligen
  • Sensorer på dører og vinduer kan varsle om noe står åpent
  • Bevegelsessensorer kan skru på alt utelys hvis noen beveger seg rundt huset om natten
  • Med scenarier kan du lage en bryter som slår på alt lys i huset med kun ett trykk

Når dere er bortreist kan smarthuset til og med simulere at noen er hjemme ved å skru av og på lyset innendørs etter deres vanlige bruksmønster. Dermed er sjansen mindre for at tyver forsøker å bryte seg inn.

Spesielle behov

Har du eller noen i familien spesielle behov og trenger tilrettelegging for å gjøre hverdagen lettere? Kanskje små justeringer kan være forskjellen på om han eller hun klarer seg alene eller ikke? Et Smarthus basert på KNX-teknologi danner det perfekte grunnlaget for å skape et fungerende og trygt hjem i alle livets faser.

Et trygt valg

KNX er den ledende standarden for styring av bygg og bolig, og det mest omfattende styringssystem på markedet. Det store antallet KNX-produsenter og -installatører, betyr at du kan være trygg på at du med KNX velger et system som vil kunne utvides og vedlikeholdes, også i fremtiden. 

Les mer om KNX-standarden

Jeg vil vite mer om KNX Smarthus. Hva gjør jeg nå?

Ønsker du mer informasjon om KNX Smarthus, er neste skritt å ta kontakt med en elektriker, eller oss. Micro Matic har blant landets dyktigste KNX-spesialister. Vi har levert styringsløsninger i flere tiår, og er kjent for høy kvalitet og ekspertise. Vi samarbeider med elektrikeren, og deler gjerne vår kompteanse og erfaring for å finne den beste løsningen for din bolig. 

Kontakt oss for informasjon, eller hjelp til prosjektering eller programmering av ditt KNX Smarthus.

Kontakt meg

Les mer om KNX Smarthus

Bo Smartere med KNX

Bo smartere er heftet for deg som skal bygge nytt eller renovere. Her kan du lese om hva en moderne elektroinstallasjon bygget på KNX-teknologi er og hvilke løsninger og muligheter dette vil gi deg nå og i fremtiden.

Bo smartere med KNX

Fant du det du lette etter?