Store deler av året er vi avhengig av oppvarming. Opptil 60 % av strømregningen er knyttet til dette, og sparepotensialet er derfor stort. Den beste varmestyringsløsningen gir deg perfekt komforttemperatur, samtidig som energibruket holdes til et minimum.

Varm opp kun når det trengs

Hvis vi begynner å regulere varmen etter behov, vil strømkostnadene reduseres uten at det går ut over det komfortable inneklimaet. Det er sløsing å holde huset varmt når vi ikke er tilstede.

Gode varmestyringsløsninger gjør nettopp dette. Når det ikke er behov for oppvarming, sørger de for at varmen kobles ut eller reduseres. Samtidig kobles den inn når det er nødvendig, slik at rommene likevel er behagelig varme når du skal oppholde deg der, og uteplassen din snø- og isfri.

Ved hjelp av enkelttermostater eller et sentralt varmestyringssystem kan energibehovet til oppvarming reduseres med om lag 25 til 30 %.

Varmestyring for alle behov

Det trenger ikke være vanskelig eller dyrt å få smartere varmestyring i hjemmet. Ved å bytte til sparetermostater får du enkelt og effektivt tilpasset varmen etter familiens døgnrytme. Slik kan varmen i gulv og varmeovner senkes automatisk når dere er på jobb eller sover, og justeres tilbake til perfekt komforttemperatur innen dere skal oppholde dere i boligen. 

Jo bedre kontroll du har over boligens varmekilder, jo lettere er det å styre temperatur og forbruk optimalt i alle rom. I boliger med mange varmesoner vil det være fordelaktig å investere i en løsning for sentralstyring av varme. Sentralstyring av varmen, betyr at du kan betjene alle varmesoner fra ett og samme sted. Med tilgang fra nettet, kan du også sjekke og justere temperaturen fra smarttelefonen, selv når du ikke oppholder deg i boligen.

Utendørs vil varmekabler sørge for at takrennene og utearealene dine holder seg fri for snø og is, uten at du trenger å løfte en finger. Dette bidrar til økt fremkommelighet og sikkerhet, som igjen bidrar til å øke den totale bokomforten. Snømeldere sørger for at varmekablene kun slår seg inn når det er nødvendig. På den måten unngår du å sløse penger og energi på at snøsmelteanlegget står og trekker strøm i unøde.

Fant du det du lette etter?