Intelligent bygningsteknologi gir økt komfort, sikkerhet og energieffektivitet. KNX er den ledende standarden for styring av bygg og bolig i dag.

 • Brukervennlige betjeningsenheter
 • Praktisk styring også når man er på farten
 • Intelligent kobling i nettverk
  • Høyere komfort
  • Bedre sikkerhet
  • Redusert ressursbruk
 • En rekke utvidelsesmuligheter med Gira HomeServer
 • Internasjonal standard

Grunnleggende skiller KNX Smarthuset seg fra en vanlig elektroinstallasjon ved at alle elektriske punkter i boligen kan styres fra ett eller flere steder. Sterkstrømsprodukter (230V) som dimmere, reléer og termostater er trygt samlet i et brannsikkert sikringsskap. Herfra går vanlige strømledninger frem til stikkontakter og lysuttak, men ikke til bryterne. 

I stedet for tradisjonelle brytere på veggen benyttes smarthusbrytere og sensorer. De sender elektroniske signaler som styrer én eller flere av komponentene i sikringsskapet. Det gjør de via en lavvolt signalkabel; en KNX BUS.

KNX BUSledningen er grunnsteinen i KNX Smarthuset. Den grønne BUSkabelen legges i tillegg til den vanlige strømledningen ved nybygg eller renovering. På denne måten blir de forskjellige elementene i husets tekniske anlegg forbundet med hverandre etter KNX-standarden for bygningsautomatisering.

Brukervennlig betjening

Gira KNX-system gir mulighet til perfekt integrering av de fleste apparater og funksjoner i bygget. Dermed kan funksjoner som belysning, persienner og oppvarming, samt multimedia-, sikkerhets- og porttelefonsystemer knyttes sammen. Brukervennlige betjeningsenheter gjør styringen av elektroinstallasjonen enkel og tilgjengelig for alle.

Smarthusbrytere kan tilpasses med ønskede instillinger for alle rom. De programmeres med scenarier som forteller hva som skal styres og hvordan det skal styres. Her kan man for eksempel velge hvilke lys en bryter skal styre, og om bryteren samtidig skal slå av strømmen i stikkontakten, senke varmen og ventilasjonen.

Den ultimate kontroll over huset, får man ved å koble smarthuset opp mot Gira HomeServer. Via HomeServers betjeningsenheter; Gira Control Client 9, Gira G1 eller app for mobile enheter, er alle byggets funksjoner tilgjengelig, -samlet i et enkelt og intuitivt grensesnitt. 

Mye av verdien i et smarthus ligger i å ha gode scenarier som gir høy komfort, økt sikkerhet og lavere energiforbruk.

Uendelige muligheter med Gira HomeServer

Om ønskelig kan KNX-systemet utvides med Gira HomeServer. HomeServer fungerer som grensesnitt mellom elektroinstallasjonen og datanettverket, og styrer alle byggets komponenter tilknyttet KNX-systemet.

Gira HomeServer er en datamaskin som kobles til datanettet og KNX-anlegget i bygget. Når det kommer til integrasjon med andre systemer, som for eksempel porttelefon, hvitevarer, VVS-utstyr, multimedie-systemer, IP-kameraer o.l., er Gira HomeServer er uovertruffen. 

Gira X1 - Smarthuset på mobilen!

Med omfattende funksjonalitet og en rimelig pris, gjør den nye Gira X1 visualisering og automatisering av KNX-anlegget i en bolig mer praktisk og tilgjengelig enn noen gang tidligere.

Les mer om Gira X1

Les mer om KNX Smarthus

Bo Smartere med KNX

Bo smartere er heftet for deg som skal bygge nytt eller renovere. Her kan du lese om hva en moderne elektroinstallasjon bygget på KNX-teknologi er og hvilke løsninger og muligheter dette vil gi deg nå og i fremtiden.

Bo smartere med KNX

X1, Homeserver, eller Facilityserver?

Skal du velge Homserver, Facilityserver eller X1? Egenskapene til Gira X1 gjør den til et perfekt valg for styring av KNX-anlegget i én enkelt bolig. For styring av spesielt store KNX-anlegg, eller dersom man vil styre flere KNX-anlegg med en server, anbefales Homeserver. Eksempler på dette kan være: Styring til et hotell, flere leiligheter i et leilighetskomplekser, eller dersom man har KNX i både hus og hytte.

Last ned sammenligning

Fant du det du lette etter?